Америка и Бећировић – прваци у рушењу Дејтонског споразума

03.02.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су Америка и бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић прваци свијета у рушењу Дејтонског мировног споразума, те поручио да и даље намјерава да се досљедно држи слова тог споразума.

– А ти лицемјери какав је он /Бећировић/, који покушавају да направе лажни наратив од тога како неко руши Дејтон, а у суштини га брани, говори о томе да они желе да направе неку нову политичку филозофију о томе да није довољно читати, видјети, разумјети, него је довољно само да будеш послушник. А ја нисам то, као што је Бећировић, који показује то у Сарајеву и у Америци – рекао је Додик у Зворнику, коментаришући Бећировићеве наводе да су санкције појединцима “попут Додика, нужне, јер угрожава темеље Дејтонског мировног споразума”.

Додик је указао да се покушава наметнути наратив како је нешто БиХ надређена ентитетима и измишља се прича да је имовина у надлежности БиХ.

– Смислили су да направе једну брљотину коју чине заједно Американци и муслимани у Сарајеву и сад покушавају да наметну тај наратив како је нешто БиХ надређена ентитетима – навео је Додик.

Предсједник Републике Српске поручио је да се то није дешавало и да се тако нешто неће ни десити.

– То није истина, то је превара и подвала. Охрабрујем их да наставе тако, јер је то најбољи начин да сруше БиХ, што треба да се деси – поручио је Додик.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић је у разговору са конгресменом Мајклом Тарнером рекао да су “санкције појединим политичарима у БиХ нису најсрећније рјешење, али да јесу нужне у случајевима када појединци, попут Милорада Додика, угрожавају темеље Дејтонског мировног споразума”.

Подијели: