Бећировић дерогирао сам Савјет безбједности

16.05.2024.

Лицемјерје у међународном праву долази са Запада, што се показује у Савјету безбједности у УН гдје Кристијан Шмит неће доћи када предсједавају Русија и Кина, али хоће кад предсједава Америка, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик и додао да се у том тијелу УН види потпуна подјела у ставовима, те да су они који спроводе силу игнорисали приступ Русије и Кине.

– Невјероватно је до чега су дошли свјетска организација и Савјет безбједности УН. Предвиђено је да високог представника именује Савјет безбједности УН, а онда под притиском САД и њихових савезника доведу неименованог Шмита да се обрати – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Поновио је да се Денис Бећировић предсједавајући Предсједништва БиХ лажно представио пред Савјетом безбједност УН и да о његовом наступу није постигнута сагласност у БиХ.

– Бећировић, иако није усаглашен његов наступ пред Савјетом безбједности УН, рекао је да он наступа у име БиХ и лажно се представио на највишем нивоу свјетског организовања. Он је дерогирао сам Савјет безбједности, који је постао фактор нестабилности у БиХ умјесто стабилности – поручио је Додик.

Подијели: