Бећировић није у координацији сам са собом кад прича о Српској, БиХ, Русији и Америци

12.01.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић није у координацији сам са собом кад прича о Републици Српској, БиХ, Русији и Америци и да би било добро да се састави и коначно схвати да живи у БиХ која је састављена и од Републике Српске.

– Управо због тога сваки дан мора да пише о Републици Српској и тако показује да без ње не може ништа. Ни лијево ни десно, а поготово не да уради било шта једнострано – написао је Додик на друштвеној мрежи “Икс”.

Додик наглашава да се Бећировић узда у одговор Запада, позива на насиље и онда тврди да се бори против потенцијалног насиља.

– Готово да звучи као политички Американац. Од Америке смо до сада видјeли само пријетње силом. Видимо то и свуда у свијету, шта раде и који су им интереси. Сва ова њихова наклапања која слушамо у посљедње вријеме могла би водити ка томе да коментарисањем неке БиХ и дизањем тензија на овом простору покушавају прикрити све своје неуспјехе на глобалном плану, баш оно што Бећировић каже да ради Русија – поручио је Додик.

Предсједник Српске наглашавају да причају о међународним споразумима, а први су их срушили и у БиХ и на КиМ.

– То је велика и моћна Америка, која зна само да пријети и распаљује ватру међу народима. Они су ти који живе на сукобима других. Онај ко се залаже за правду, не користи насиље, али Американцима полази све за руком, па и да причају да су за мир док воде рат. То мисли и Бећировић, само што га нико не доживљава. Може само да пише, јер није он тај који одлучује – додао је Додик.

Подијели: