Бећировић потврдио да је Сребреница политичка платформа

11.07.2024.

Говор предсједавајућег Предсједништва БиХ Дениса Бећировића на комеморацији у Поточарима још једном потврђује да мржња према Србима, Србији и Републици Српској не престаје, чак ни у данима који сваком пристојном човјеку служе за помен жртвама, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Ово је још један доказ да важни дијелови политичког Сарајева једноставно не могу изаћи из рата и кренути напријед на нормалан, дипломатски и цивилизован начин. Срамотно је и непримјерено у Поточарима оптуживати предсједника Србије за било шта јер је он, за разлику од Бећировића, који никада није посјетио Братунац, посјетио Поточаре и том приликом замало био убијен, а да нико за то није одговарао – истакао је Додик на друштвеној мрежи “Икс”.

Додик је додао да је поносан на сваког политичког чиниоца и јавног функционера из Републике Српске, јер су својим држањем и поштовањем показали истину о томе да је српски народ спреман да поштује и уважи сузу сваке мајке.

– Бећировић је само још једном потврдио цијелом српском народу намјеру да искористи баш сваку прилику за лажи о Србима с циљем да се нама као народу оспори право на постојање, језик, идентитет, културу и развој. Да његова срамота буде још већа, учинио је то пред чланом Владе Србије, његовим сународником и потврдом тога да тамо гдjе постоји аутономија политичке воље и добра воља људи Срби и Бошњаци заједно могу радити велике ствари – додао је Додик.

Поручио је да Срби имају само једну историју.

– Схватите већ једном, чињеница је да ми Срби јасно кажемо да смо, без обзира на границе, један политички народ. Схватите да имамо једну Цркву и једну вјеру. Схватите и да имамо једну историју и да смо увијек били и да ћемо заувијек бити само Срби без икаквих префикса које би вољели у Сарајеву и појединим амбасадама – напомиње Додик.

Додик наводи да је Бећировић потврдио је још једну чињеницу – Сребреница је изнад свега политичка платформа.

– И без обзира на то што је читав свијет препознао да је то тако, неће престати употреба лажи о Сребреници против Срба, Србије и Републике Српске. Како вријеме одмиче, највеће жртве тих лажи и те платформе биће Бошњаци у БиХ. У мржњу утјерани, искључивошћу вођени, изгубиће превише времена и шанси. Нити је БиХ само бошњачка, нити је рат само Сребреница – додаје Додик.

Подијели: