Бореновић износи лажне тврдње и глуми патриоту

29.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да Бранислав Бореновић “изгледа да нема другог посла него да износи лажне тврдње и глуми патриоту”.

– Ево, још није касно, нека Бореновић као члан делегације парламента БиХ обезбиједи да БиХ гласа против чланства такозваног Косова у Савјету Европе па да на тај начин докаже колики је патриота. Али он то, наравно, неће ни покушати – написао је Додик на Твитеру.

Што се тиче доласка предсједника Хрватске, Зорана Милановића у Дервенту, Додик наводи да нико није знао да ће додијелити одликовање бригади ХВО која је чинила злочине над Србима. Каже, није споран његов долазак, већ оно што је урадио.

– Наравно, и други предсједници Хрватске, Иво Јосиповић и Колинда Грабар Китаровић, су посјећивали Дервенту и с њима сам се састајао. И убудуће ће предсједници Хрватске моћи посјећивати Републику Српску, али не могу својим поступцима вријеђати српске жртве. Бореновић би онда, кад већ спомиње Младена Иванића, требало да зна шта је све од надлежности Републике Српске Иванић предао на ниво БиХ и тиме се јавно хвалио на политичкој академији СДА у Зеници – написао је Додик.

Подијели: