Бјелосвјетски мешетари прижељкују сукобе у БиХ ширећи лажи о Српској и Србима за огромне суме новца

24.11.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Српска остаје стабилна упркос разним бјелосвјетским мешетарима и муслиманским лобистима, попут Алише Кернс из Велике Британије, који не могу да утичу на прилике у Српској, осим да износе неистине за огромне суме прљавог новца.

– Актуелно руководство Републике Српске је реалност и избор грађана, и никога не занима да ли се некој Кернс или било коме свиђа та реалност – рекао је Додик.

На питање Срне да прокоментарише медијске иступе Зукана Хелеза и Алише Кернс у којима редовно износи неистине о Републици Српској, Србији и српском народу, Додик је рекао да Хелеза једино може озбиљно да схвати и коментарише неко попут острашћеног србомрсца као што је Алиша Кернс чији је задатак да напада Србе.

– Познато је и у јавности документовано чиме се све ова госпођа годинама бави и како кроз параобавјештајно дјеловање и сумњиве активности зарађује огромне суме новца. Њена улога у распиривању тензија и пласирања дезинформација када је ријеч о Косову и Метохији је опасна и деструктивна једнако као и њено уплитање у унутрашња питања у БиХ. Они који је плаћају и дају јој силни новац за те послове, треба да знају да тако само руше БиХ. Личностима попут Кернс мјесто је у затвору, а њихове активности су опасност за цијели регион – истакао је Додик.

Предсједник Српске је рекао да би она и слични муслимански лобисти који покушавају да искористе то што на овом подручју Велика Британија и САД одмјеравају снаге на нама, позивајући на санкционисање и смјене легитимно изабраних представника, требали бити испитани за кога раде то што раде и какву су штету нанијели.

– Њихова мржња према свему српском, ‘подмазана’ прљавим новцем који добијају, види се у сваком слову које напишу и ријечи коју изговоре и такве личности немају пријатељски однос не само према Српској, него ни према БиХ на коју се сви позивају, јер раде на стварању нереда на овом простору – указао је Додик.

Он је навео да је потпуно јасно чему служи та прича и силни наслови како ће “Додик да ‘запали регион'”, те да они заправо то и желе – сукобе, јер тако ће добити више прљавог новца за своје активности.

– Њих одржавају сукоби и зато и пласирају разне дезинформације, како би се стекао утисак о некој БиХ која не може да опстане без странаца, што значи више новца за све који коегзистирају у том ланцу – рекао је Додик.

Он је нагласи да би они највише жељели да Република Српска, иако међународно призната у Дејтону, 21. новембра 1995. године, не постоји, да је избришу са карте свијета, што се на њихову велику жалост никада неће десити.

– Република Српска је настала у миру, одбрањена у Одбрамбено-отаџбинском рату, потврђена у Дејтону и Уставу БиХ и зато им је она велика сметња у остварењу њиховог крајњег циља – стварања унитарне БиХ. На том путу сам им и ја сметња јер не могу да ме сломе ни санкцијама, ни пријетњама, ни монтираним процесима. Стално слушамо њихове лажи о нашем распиривању мржње и пријатњама ратом. То су све подметања на која смо навикли, али ништа и нико нас неће поколебати у заштити Републике Српске и српских национланих интереса – поручио је Додик.

Да ли се некоме од тих бјелосвјетских плаћеника свиђа ко је на челу Републике Српске и кога би они жељели да виде на тим позицијама, рекао је Додик, то нас апсолутно не занима.

– Народ Републике Српске бира ко ће га представљати и ми њима одговарамо за свој рад. А кога народ жели на тим мјестима показује већ деценијама – рекао је Додик.

Подијели: