Дворана, тениски терени и логистика у функцији 5. априла

19.03.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је задовољан динамиком изградње спортског комплекса у бањалучком парку “Младен Стојановић”, те је најавио да ће 5. априла дворана, сви терени и логистика бити у функцији за одигравање турнира “Српска опен” на коме ће наступити и најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић.

“То значи да ћемо моћи да примимо тенисере који долазе раније”, рекао је Додик новинарима и додао да ће и 5. априла опет обићи ово градилиште, као што је то учинио данас.

Он је нагласио да Српска и Бањалука изградњом ових терена и осталог добијају нови, савременији и естетски љепши садржај, на шта би сви требало да буду поносни.

“Ово ће бити највећи спортски догађај након Олимпијаде у БиХ, а Бањалука ће добити нову и савремену мултифункционалну спортску дворану у којој ће се моћи играти и кошарка, рукомет, фудбал и слично”, рекао је Додик.

Он је додао да ће дворана моћи да прими око 6.000 људи, иако је то мало са аспекта тога што га контактирају многе личности из региона да би дошле до карата за “Српска опен”.

“Ипак, мислим да ово правимо за Бањалуку и наше људе, те да требамо пронаћи начин да обезбиједимо да они имају неку предност. У сваком случају, задовољан сам тиме што видим, јер је ово капитална прича за Бањалуку и Српску у којој ћемо уживати сви заједно”, поручио је Додик, који је градилиште обишао заједно с предсједником Тениског савеза Републике Српске Драшком Милиновићем и представником извођача радова.

У парку “Младен Стојановић” у току је изградња спортског терена за потребе тениског турнира “Српска опен”, који ће бити одржан у Бањалуци од 16. до 23. априла.

Највећи објекат који се гради је централни терен који може да прими 6.000 гледалаца, а осим овог биће спремна још два терена за мечеве на турниру, као и шест терена за тренинг.

На највећем тениском турниру у Републици Српској из серије 250 наступиће најбољи свјетски тенисери предвођени Ђоковићем.

Подијели: