Додик обишао радове на изградњи ХЕ “Бук Бијела”, једне од највећих регионалних инвестиција

05.09.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Српске Радован Вишковић обишли су данас мјесто изградње Хидроелектране “Бук Бијела”.

Српски члан Предједништва БиХ истакао је да је ХЕ “Бук Бијела”, коју заједно граде Република Српска и Србија, једна од највећих регионалних инвестиција у области енергетике, да је то пројекат развојног карактера, од јавног интереса и да нико неће зауставити њену градњу.

Додик је рекао да би се ова хидроелектрана, да је сада пуштена у промет, по данашњим цијенама струје, исплатила за три године.

– Овдје се већ завршавају припремни радови, а то су савремени објекти који ће, када радници за четири године заврше ову инвестицију, припасти локалној заједници на управљање. Биће 400 кревета за смјештај радника, затим нови ресторан за више од 500 људи у једној смјени, тако да сам презадовољан овим што видим – навео је Додик.

Претходно су Додик, Цвијановић и Вишковић присуствовали свечаности поводом почетка реконструкције дијела магистралног пута од Брода на Дрини ка Шћепан Пољу, те посјетили Калиновик гдје су се састали са руководством ове општине.

Подијели: