“Долази нам велики и прави пријатељ”

02.04.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је мађарски премијер Виктор Орбан велики и прави пријатељ Републике Српске.

Додик је подсјетио да Орбан долази у Српску у четвртак и да је ово друга посјета мађарског премијера Републици Српској за годину дана.

– Ми имамо веома конкретне пројекте и имамо конкретне разговоре о томе како сарађујемо и поштујемо лидерство које је Орбан показао. Он је један од најснажнијих европских лидера сада у оквиру Европске уније и то се показује на многим мјестима и то је нама част – рекао је Додик.

Он је истакао да је Орбан показао да може у веома комплексним односима да води Мађарску као земљу чланицу Европске уније и НАТО, да избјегне сукоб за свој народ и да се усмјери ка развоју.

Додик је рекао да ће Орбанова посјета Бањалуци бити прилика за анализу свега што је од сада урађено.

– Ми смо већ раније договорили да ћемо сваких шест мјесеци разговарати о томе шта је урађено. Програм у пољопривреди се показао као веома успјешан. Сада нас чека лакрдија у којој Нијемци забрањују пројекте, они још нису отказали ниједан пројекат, а најављивали су то прошле године. Њемачке компаније су остале у уговору, толико колико поштују савезну Владу – рекао је Додик.

Подијели: