За чије интересе ради опозиција у Српској нека процијене грађани

10.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да то што ради и како ради опозиција није у интересу ни грађана Српске ни саме Републике, а за чије интересе раде нека процијене грађани Српске.

На питање Срне да прокоментарише свакодневне оптужбе опозиције у Републици Српској да у буџету Српске нема новца, Додик је истакао да опозиција измисли лаж, а онда ту лаж још и коментарише, умјесто да се истинито информишу у надлежним министарствима у Влади Републике Српске и сазнају званичне и тачне податке.

– Чак и ово чиме се наводно баве и шта критикују не личи ни на ученички рад средњошколаца. Зато је тешко уопште коментарисати то што изговарају, јер би значило да и ја коментаришем измишљотине. Политика је озбиљан посао, као и сваки озбиљан посао у једној земљи. Но, нигдје као у политици не можете срести људе који о свему имају мишљење, а ни у чему знање или образовање. Добро би било да опозиција у Српској некад умјесто мене види и стваран свијет око себе. Знали би, између осталог, и зашто су опозиција све ове године – нагласио је Додик.

Он је додао да за све ове године није чуо да имају одговор ни на једно важно национално питање, попут на примјер самосталности Републике Српске, а Народну скупштину су редовно напуштали како се не би изјашњавали о стратешким питањима за Српску.

Додик је рекао да разумије опозициону борбу, али никако не може да схвати да та иста опозиција не чује скоро свакодневне поруке из Сарајева.

Подијели: