Идем на рочиште да браним Српску, никада нисам био кукавица, нити ћу бити

15.10.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да сутра иде на рочиште у Сарајево да брани Републику Српску, јер нема право да се повуче, те сматра да је то прилика да се Српска ослободи Сарајева и БиХ.

– Ја тамо идем да браним Републику Српску, а моја лична судбина је мање важна и на ту тему ћу имати нешто да кажем, бићу у прилици, вјероватно, једног дана. Сутра очекујем потпуну деградацију права, Устава БиХ, свега што има смисла у овом процесу. Република Српска ће веома јасно и одлучно одговорити на ову фарсу. Ми ћемо провести неколико важних активности у том погледу и мислим да је ово прилика да се Република Српска ослободи Сарајева и БиХ. Зато ћу се ја сутра бранити као предсједник Републике Српске, а не као Милорад Додик. Предсједник Републике Српске иде на то намјештено суђење у Суд да покаже колико је оно антиуставно и антиправано, колико је оно муслиманско и антисрпско, и колико је тај суд мјесто за шиканирање Срба и њихов политички прогон. Суд је непријатељско мјесто за Србе и за то је и направљен – истакао је Додик.

Он је у изјави за Срну рекао да је позван сутра у антиуставни суд на основу антиуставног тужилаштва које је поднијело неразумљиву оптужницу која инкриминише дјело које не постоји.

Дедовићева острашћени србомрзац

– Појавићу се на том рочишту, а мој мотив је искључиво да употпуним тај циркус који има своју генезу од америчког амбасадора Мајкла Марфија преко неизабраног странца Кристијана Шмита па преко муслимана тужиоца до муслимана судије /Јасмине Ћосић Дедовић/ који би требао наводно да буде објективан вршилац правде и права једнако онако као што је био ‘објективан’ када је бранила Насера Орића за егзактна кривична дјела ратни злочин – истакао је Додик.

Он је оцијенио да је Дедовићева острашћени србомрзац, жељна освете и да је чекала своју прилику да покаже да године “усавршавања у праву” нису биле узалуду, јер је коначно странац наметнуо закона, а она га је зграбила да по њему суди и покаже своје “врхунско правничко знање”.

– На страну то што у Уставу БиХ јасно пише да законодавну активност у БиХ врши само Парламентарна скупштина, том судији и правнику важније су наметнуте норме неизабраног странца него устав њене земље и зато је та БиХ неодржива што показује и она сама. С тога ће и овај постпуак показати и доказати колико је та БиХ неодржива – рекао је Додик, упитавши која је то и колика мржња да би струку употријебио да се светиш како то чини та судија муслиманка која је дочекала да буде сервилна.

Он је упитао и како је могуће да неко буде правник и прихвати да неизабрани странац потпише норме и прихвати да по њима поступа. “Зар је то могуће? Бити у основи ‘правник, судија’, и то прихватити. Каква је то суд?! Какве су то назови судије и тужиоци!? Чему и у име кога они проводе поступак? Зар је могуће ниже пасти у правничкој и свакој другој струци као у овом случају!?

На страну и то што су позив за моје појављивање пред Судом прво објавили муслимански медији, па тек онда сам добио ја тај позив или то што је она као судија дотјеривала оптужницу по своме, њој је сада битно да је успјела да обезбиједи да ме види уживо у Суду вјероватно у настојању да наводно сузбије мржњу а да покаже да она ради главни и озбиљан муслимански посао судећи непријатељима из Републике Српске – рекао је Додик.

Предсједник Републике је навео да је Дедовићева дио удружене криминалне групе, доказани антиправник и антисудија муслиман осветничких нагона и не бира повод и разлог за освету према Србима и то су показали и онда када је ослобађала Насера Орића од злочина које је починио када је убио судију и када је командовао јединицима које су малом Слободану Стојановићу распориле утробу, а она сматрала да је то врхунско дјело и да треба то да заштити.

Суд у Сарајеву је Франкештајн, инквизиција према Србима

– Она је, заједно са Кристијаном Шмитом, Мајклом Марфијем и енглеским кловн амбасадором, егзекутор ове криминалне групе, а суд у Сарајеву је Франкештајн, инквизиција према Србима, измишљени суд који ни по Уставу БиХ нема основа да постоји, али постоји. Џаба право и слово права, важно је шта каже амерички амбасадор, неизабрани странац и полтрони муслимани који то прихватају да би се обрачунали са Републиком Српском – рекао је Додик.

Он је додао да фрустрирани и бескарактерни амерички амбасадор Марфи мисли да сви ми треба да се тресемо и само да извршавамо његове налоге.

“Он мене оптужује чак за неку врсту корупције, док у САД претресају кућу предсједника Џозефа Бајдена, тражећи доказе о корупцији коју је извршила његова породица примајући новац из Украјине. Кажу да је најгора врста кривичног дјела примање мита од друге Владе у САД. То је тренутно најпознатија афера у Америци. И онда дође Марфи и нама држи предавање о корупцији и каже – ето Додик је у корупцији.

– А, Додик иде на Суд зато што не поштује недјело Марфија и Шмита. Па кажу – пошто си вршио своју дужност предсједника Републике, потписао указ, идеш на суд, јер ти је то забранио неки који нема овлаштења да ти то забрањује, неко кога подржава амерички амбасадор и покушава да га наметне као апсолутни ауторитет, а амерички предсједник ће се позвати на имунитет и он неће одговарати. Замислите колика је то морална хипокризија, морално посрнуће, да један такав амбасадор, чијег предсједника оптужују за корупцију највишег степена, сада овдје држи моралне придике о корупцији и неким другим стварима – навео је Додик.

Пошто 20 година нису могли да докажу ништа о Милораду Додику, рекао је предсједник Српске, онда су сада намјестили причу “Додик не поштује Шмита”. Он је нагласио да је почаствован чињеницом да не поштује Шмита.

– И зато имам у себи довољно енергије и жеље да се појавим на том суду и раскринкам све ово о чему сам говорио. Наравно, они су, пишући оптужницу против мене, већ донијели и пресуду. Знам ја то, није ми то проблем. Али ћемо то да раскринкамо до најнижег нивоа. Како је могуће да један суд прихвати да поступа по одредбама које намеће странац који нема овлаштење за то? Једино Парламентарна скупштина може доносити законе. Нема могућности да неко други то уради. То говори да сви они закони које је наметнуо високи представник нису уставни. Али, ето, они рачунају да сила Бога не моли, па мисле да могу да се обрачунавају како они мисле да треба. Важно је да Суд слуша америчког амбасадора и да ову господу попут Марфија промовише до мјере да извршава сваку њихову жељу и сваки наум. Да ли ће Суд у томе успјети – видјећемо. За такве монструме као што је тај суд и тај судија увијек се ненадно појаве догађаји који их раскринкају. Да ли је то овај догађај, видјећемо. Ја ћу се потрудити да покажем да јесте. На сцени је општи, по њима, завршни сад или никад напада на Републику Српску и Србе с јасном намјером да предсједника Републике Српске затворе у затвор и забране му политички рад. Управо то – забрана политичког рада – говори о томе да је ово чисти монтирани политички процес – нагласио је Додик.

Он је подсјетио да су поједини душебрижници у Српско одмах потрчали да вичу “није Додик Република Српска”, што је тачно, али Додик јесте изабрани предсједник Републике Српске и оно за шта га јуре чињено је у тој функцији.

– Дакле, потписом указа о проглашењу закона који је донијела Народна скупштина Републике Српске. Да нисам потписао тај указ Република Српска би остала трајно осрамоћена, осакаћена, а њен предсједник кукавица. Наравно сви знају да ја то нисам. Нити сам кад био кукавица, нити сам то данас, нити ћу икад бити – поручио је предсједник Републике Српске.

Подијели: