“Институције БиХ штите злочинце – и то је БиХ”

25.11.2022.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да институције БиХ штите злочинце, што је јасно и у случају ратног злочинца Сакиба Махмуљина.

“Иниституције БиХ штите злочинце. То је јасно и видљиво, као што је јасно и да је све организовано од муслиманског политичког руководства”, рекао је предсједник Српске новинарима на Јахорини.

Он је указао и на начин на који је то руководство реаговало у цијелом процесу против Махмуљина. “То је неприхватљиво, али и то је БиХ”, закључио је Додик.

Осуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин није се одазвао позиву Суда БиХ за уручење упутног акта за издржавање осмогодишње казне затвора због злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године, потврђено је прије два дана Срни у Суду БиХ.

Суд БиХ је крајем априла изрекао Махмуљину правоснажну затворску казну од осам година због застрашујућих злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године.

Умјесто у затвор, Махмуљин је напустио БиХ и отишао у Турску.

Подијели: