Институције Српске подржавају развој Добоја

27.06.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је Добој град који се развија и који увијек може рачунати на помоћ републичких институција у реализацији важних пројеката који ће допринијети бољем животу грађана.

Додик је истакао да је Добој као град од кључне важности за Републику Српску у смислу доприноса толерантном и мирном животу, привредног развоја, али и инфраструктурних и осталих важних пројеката.

“Заједно чинимо да се у Добоју рјешавају инфраструктурни и остали проблеми као предуслов да људи овдје добро живе и имају више радних мјеста. Поносан сам на капитални пројекат изградње нове болнице, која ће бити отворена 4. септембра. То ће бити један од оних објеката којим ћемо се дуго поносити јер представља дио не само здравствене услуге већ и доказ наших способности да направимо тако важан пројекат за заједницу”, рекао је Додик у обраћању на свечаној академији поводом Дана града Добоја.

Он је истакао да без овог града не би било могуће ријешити многе проблеме у вези са изградњом мреже ауто-путева који воде ка Сарајеву, али и према Бијељини и Београду.

“То је наша идеја и циљ и захваљујем се свим људима у Добоју који су дали допринос да направимо и будемо дио побједничког тима изградње ауто-путева”, рекао је Додик.

Као посебно важан сегмент и печат града Добоја, он је навео одлуку локалних власти да граде станове за младе брачне парове, у чему овај град може бити примјер другима.

“Додјела кључева за станове избјеглим и расељеним лицима је највећи пројекат не само у Српској, него и у БиХ. Синергија која је створена између различитих нивоа валсти и одговорних лица допринијела је томе да данас можемо да предамо кључеве људима који то дуго чекају. Увијек се осјећам постиђено што то није прије урађено, али друштво је одговарало на те захтјеве свих претходних година”, истакао је Додик.

Он је поновио да ће Република Српска бити подршка и у осталим важним пројектима који ће омогућити нова радна мјеста и убрзани развој Добоја.

“Никада не смијемо заборавити људе који су у одређеним потребама да им се помогне, морамо показати још више своје хумано лице, а Добој то и чини”, порчуио је Додик.

Дан Добоја слави се 28. јуна као сјећање на први писани помен града у дубровачком писму угарском краљу Жигмунду од 28. јуна 1415. године.

Подијели: