Милан Јелић оставио неизбрисив траг у историји Српске – поносни на његов лик и дјело

29.09.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је Милан Јелић оставио неизбрисив траг и немјерљив допринос стабилизацији и развоју Српске, јачању и очувању њених институција, и с тога и данас, 16 година од његове смрти, чувамо сјећање на овог великог човјека, политичара, привредника и спортисту.

Додик је рекао да је Милан Јелић, некадашњи предсједник Републике Српске, био личност у којој су уједињене све врлине које красе једног човјека – људскост, храброст, поштење, чврст карактер, хуманост и оданост домовини и свом народу.

“Свима нама Милан је био и остао трајна успомена и сјећање. Поносни смо на његов лик и дјела, која остају да вјечно свједоче колико је био посвећен свима – прије свега, својој породици, пријатељима, својим Модричанима и свим грађанима Републике Српске”, истакао је

Додик поводом годишњице смрти некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Иако је прошло 16 година од његове смрти, рекао је Додик, сјећање на Милана не блиједи, а туга не престаје о чему свједочи и редовно окупљање бројних пријатеља, сарадника и поштоваоца његовог рада и животног дјела на мјесту вјечног почивања.

“Учинио је много за Републику Српску и зато Српска и њени грађани никада неће заборавити свог предсједника Милана Јелића. Његов вјечни оптимизам и неисцрпна енергија до задњег тренутка били су и биће наша покретачка снага и подстрек да стварамо љепшу, бољу и просперитетнију Републику Српску, баш онако како је Милан замишљао”, навео је Додик.

Подијели: