Милатовић изабрао да се додворава Сарајеву не оклијевајући да увриједи Србе и Српску

07.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Мило Ђукановић изгубио, али се плаши да је побиједила његова политика усмјерена против Срба.

– Новоизабрани предсједник Црне Горе Јаков Милатовић о Сребреници суди онако како је судио и његов претходник. Позивање на пресуде Међународног суда, а непомињaње великог страдања Срба у и око Срeбренице и отпор Срба да признају злочин који нису починили, говори да је Милатовић изабрао да се додворава Сарајеву не оклијевајући да увриједи Србе и Републику Српску. Штета, мислио сам да је антисрпска политика у Црној Гори поражена – истакао је Додик.

Реагујући на изјаву Милатовића да је, како каже, “у Сребреници почињен геноцид”, Додик је у изјави Срни подсјетио да Јаков Милатовић никада не би постао пред Црне Горе без гласова Срба и та чињеница га је обавезивала на минимум обзира према том бирачком тијелу.

– И даље мислим да је Милатовић мање лош избор од Ђукановића, али је такође и мање тежак противник за смјену од Ђукановића. Сљедећи пут када буду гласали у Црној Гори, Срби би морали знати за кога и које политике гласају. Јасно је да су овога пута гласали против Ђукановића, а не за Милатовића – констатовао је Додик.

Подијели: