Нама су важни пројекти, а Бореновић и остали нека се распадају колико хоће

15.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да су за Српску важни пројекти, а да лидер ПДП-а Бранислав Бореновић и остали могу да се распадају колико хоће и да за свој раскол поново криве Додика и СНСД.

“Устати ујутру и све гледати црно то није тешко. Довољно је само да се мало запустите, као што је запуштена опозиција. Проблем је њихов раскол, па им су им опет криви Додик и СНСД. Нисам радостан због тога што им се дешава. Волио бих да имамо патриотску опозицију која разумије докле је мјера друштвене борбе за позиције. Ако имамо главну борбу за очување имовине, онда би ту требало да је опозиција, а они нису ту. Ако је наша главна борба за очување легитимитета Дејтонског споразума, онда би и они требало да буду на томе. Не да прихватају Шмита и с њим се друже. Човјек је потпуно нелегитиман”, рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске се осврнуо и на причу лидера ПДП-а да је БиХ увела санкције Русији.

“Неприхватљиво је да се сада потенцирају санкције Русији. Шта има сада Бореновић од тога? Руска страна каже да нису уведене санкције и захваљујући Републици Српској БиХ није на листи непријатељских земаља. Он каже рекао Борељ. Какав Борељ? Па нису уведене Европској унији па да њу питате. Желимо да идуће године у исти дан покушамо да отворимо дионицу пута од Кузмина до моста на Рачи, и од моста на Рачи до Бијељине. То је нама приоритет, а Бореновић и остали нека се распадају колико хоће”, каже Додик.

Он је изразио задовољство пројектима које Република Српска реализује и истиче да гдје год да се погледа могу се видјети промјене.

“Слатина изгледа сасвим другачије. Свагдје можемо да дођемо и с поносом то покажемо. Гдје год да дођете нешто се ради. Волио бих да је наше друштво богатије, али оно се развија у готово немогућим околностима. Са сталним притисцима који онемогућавају органе који доносе одлуке да ефикасно раде. Ово је велики успјех за разлику од оних плачкароша као што је Бореновић и неки други, којима увијек нешто недостаје”, каже Додик и истиче да је Српска стабилна.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Милорад Додик (@mdodik.official)

“Пензије су исплаћене прије, социјална давања прије, има довољно новца у буџету да се измире све обавезе. Наравно да у финансијама има дана када је концентрација већа или мања, али одговорно тврдим да Српска нема изазове”.

Подијели: