Нема даљег кретања док не буду ријешена питања Уставног суда БиХ и Изборног закона

24.09.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Мостару да су сви партнери у власти на нивоу БиХ за неко кретање, али да то неће бити могуће док се не ријеше два питања – Уставни суд БиХ и Изборни закон.

– Епицентар свих разговора биће Уставни суд БиХ и Изборни закон. Нећемо моћи даље да се крећемо док та два питање не ријешимо. Сви смо ми за неко кретање, али оно што морамо да урадимо јесте да рјешавамо проблеме, а не само заинтересовани са једне стране – изјавио је Додик новинарима.

Додик је уочи координационом састанку партнера у власти на нивоу БиХ СНСД-а, ХДЗ-а БиХ и странака “тројке” који ће бити одржан сутра у Мостару нагласио да то није никаква пријетња и да не може то да се само једнима рјешава проблем, а други да се игноришу.

– Мислим да смо показали кроз подршку пет закона које смо имали у посљедње вријеме да смо озбиљни у томе. Наш однос према међународном фактору у БиХ је јасан, али је једнако лоше што дио структуре у БиХ мисли да интервенционизмом могу да ријеше неке ствари – зкључио је Додик.

Подијели: