Неприхватљива уздржаност БиХ о захтјеву самопроглашеног Косова

24.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас Срни да је неприхватљиво то што је БиХ била уздржана у Савјету Европе о уласку самопроглашеног Косова у ову организацију с обзиром на то да је за такву одлуку потребна сагласност.

Додик је рекао да је уздржан глас БиХ показатељ да не поштује себе јер није признала јужну српску покрајину као независну.

“О спољној политици у БиХ одлучује Предсједништво. За ту одлуку била је потребна сагласност. Они сами не поштују себе, а онда очекују да их неко други поштује. Некоректно је и неприхватљиво са становишта да 49 одсто територије и један конститутиван народ не поштујете, да не говорим о томе да се не поштује и Србија”, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, они који заговарају такав приступ захтијевају да Србија поштује територијални интегритет БиХ, а чим им се укаже прилика спремни су да уруше интегритет Србије и допринесу њеној сатанизацији.

“То је неприхватљиво. Република Српска не признаје Косово и било какав статус у било каквим организацијама”, истакао је Додик.

Подијели: