НСРС посљедње мјесто за доношење одлука, српским јединством послана јасна порука

21.10.2023.

Захваљујем се свима који су дали позитиван глас на јучерашњој сједници Народне скупштине Републике Српске, изјавио је предсједник Српске Милорад Додик.

Додик је похвалио исказано српско јединство на сједници НСРС и указао на то да је “патолошка намјера бошњачких политичара да сруше и скрајну Српску до мјере да је обесмисле”.

– Када год сједнемо видимо, о чему год да причамо, о временској прогнози ако причамо, идеја је да буде укинут Хидрометеоролошки завод Републике Српске и да не постоји – истакао је Додик.

Додик је поручио да је то та прича и да се у Народној скупштини Републике Српске не може очекивати потпуно јединство, од бошњачких политичара.

– Ми, наравно, не можемо да рачунамо на бошњачке политичаре, да ће они то бити. Они то никада неће, али ми је драго што су други препознали. И то је порука, не мени, него овима – људи имате неку црвену линију, није више црвена, него бетонска линија, коју не можете и нећете прелазити на тај начин. Хвала свима који су дали подршку – нагласио је Додик.

Додик је нагласио да је НСРС посљедње мјесто у којем се може донијети одлука и она ће доносити одлуке.

– НСРС је донијела закон и ја сам потписао уредбу, сад идем на муслимански суд у Сарајеву да ми суде – навео је Додик.

Предсједник Српске је указао на то да “судијама Суда БиХ и тужиоцима Тужилаштва БиХ, правнички образованим, не смета то да човјек који нема овлаштења наметне реченицу да онај ко га не поштује иде у затвор”.

– Био сам тамо и бићу, није ми проблем, али на овом питању ће се видјети како ће БиХ изгледати касније, хоће ли је уопште бити послије овога – закључио је Додик.

Подијели: