О`Брајен се мијеша у унутрашње ствари БиХ – погрешни поступци

03.02.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је понашање и реторика помоћника америчког државног секретара за европске и евроазијске послове Џејмса О`Брајена типично мијешање у унутрашње ствари друге земље, што је забрањено повељом УН.

Додик је рекао да ниједан дио повеље УН не дозвољава да се страни државник на такав начин понаша према другој земљи и да не памти да је неко тог дигнитета и те функционалне снаге дошао и бавио се тривијалним питањима, као што је то урадио О`Брајен.

– Закључујем да су они у некој великој невољи, чим се баве таквим глупостима, као што су глупости оно што је речено за Републику Српску. Он је дошао овдје да направи неред, знајући да се озбиљне политичке дебате воде у БиХ по многим питањима. Он је дошао и изрекао свој дефинитиван став – рекао је Додик након сједнице Главног одбора СНСД-а која је одржана у Српцу.

Он је рекао да је О`Брајен овим што је јуче рекао сахранио “Тројку” дајући јој “значај у политици”, а занемарујући чињеницу да ништа од тога неће бити спроведено.

Додик је истакао да О`Брајен нема своју политичку партију у БиХ па да може овдје да одлучује.

– Све што је јуче урадио било је погрешно и лаж и у функцији лијечења ега – рекао је Додик.

Подијели: