Освештан темељ храма у Александровцу, кумство част и привилегија

30.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је данас у Александровцу, гдје је присуствовао освештању темеља храма Свете Тојице, да ће наредних дана почети изградња храма и да ће све бити учињено како би он био саграђен у рекордном року.

Додик је рекао да је Александровцу, у којем живи православни свијет, недостајао храм који ће бити изграђен на једној од најљепших локација у овом мјесту.

“Са мјештанима ћемо учинити све да то буде саграђено у рекордном року како би вјерујући народ могао да користи овај објекат. Уз благослов владике бањалучког Јефрема изабран је пројекат и већ ових дана и седмица крећемо с изградњом храма”, рекао је Додик.

Он је изразио увјерење да храм до Нове године може бити стављен под кров, а касније освештан и стављен у функцију.

“Све ће то бити урађено уз значајан прилог мјештана који су омогућили и изградњу темеља и обезбиједили довољно новца да се може наставити са грађевинским родовима”, рекао је Додик.

Предсједник Српске је истакао да је Александровац мјеста које је напредовао и има основну школу, вртић, амбуланту, а сада развија и значајну индустријску зону која ће запошљавати више од 2.000 људи.

Додик је захвалио владици бањалучком Јефрему јер је имао част да са супругом Сњежаном добије благослов да буду кумови храма заједно са породицом Зељковић.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Милорад Додик (@mdodik.official)

Подијели: