“Осуђујем сваки напад, било који народ да је у питању”

03.09.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик осудио је напад на Теслићане у центру Јелаха и изразио очекивање да ће одговорне институције реаговати, а не прикривати.

– Осуђујем сваки напад, било који народ да је у питању, али то треба оставити иза себе и борити се да очувамо имиџ Републике да је она безбједна – рекао је Додик.

Он је поручио да Република Српска има потенцијал да се одбрани.

– Њима реис-ул-улема држи политичке говоре и шаље политичке одлуке. Реис-ул-улема је главна политичка фаца у Сарајеву и не можете другачије очекивати – рекао је Додик.

Теслићани који су се враћали из Добоја са протеста подршке институцијама Републике Српске нападнути су у петак, 1. септембра, увече у центру федералне општине Јелах. Возила и аутобуси су прво ударани шакама, након чега су гађани предметима.

Након што је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево забранило најављени протест у организацији Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ испред Суда и Тужилаштва БиХ “због неиспуњавања формалних услова и из безбједносних разлога”, одржани су мирни протести на ентитетској граници у Источном Сарајеву, Добоју, Лопарама и у Херцеговини, односно Невесињу.

Подијели: