“Прљаве маркетиншке игре Филипа Давида потврђују да радим добру ствар”

25.02.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је у изјави за Срну да је увијек свој и човјек српског народа, те да никада није био нити ће бити било чији други, па ни руски.

-Ја сам свој човјек и свог народа. Увијек сам припадао и припадам себи у политичком смислу и српском народу и нисам, нити ћу бити било чији ни човјек, ни играч ни полтрон – поручио је Додик упитан да прокоментарише изјаву београдског књижевника Филипа Давида да је предсједник Српске руски човјек.

Предсједник Српске је нагласио да је “Филип Давид, који се представља као писац, чија дјела мало ко познаје, свјестан да оно због чега се представља као писац има мали значај и мало ко га признаје на том пољу и зато агресивно ради све друго, попут напада и на мене, како би компензовао недостатак талента и знања у базичној области у којој се представља”.

– Такве прљаве маркетиншке игре често дају резултат. Ароганција и неистине попут ове које пласира Давид у којој и те како преовлађују прљаве маркетиншке игре зачињене мржњом, екстремизмом, ароганцијом и неистинама, понегдје привлаче пажњу. Ето како човјек мржње може да успије да буде доживљаван и као хуманиста. Ауторитарац као борац за слободу!? У случају Филипа Давида драматургија живота је невјероватна – нагласио је Додик.

Он је оцијенио да управо у том кључу треба сагледати и лик и дјело Филипа Давида, некадашњег перфидног интелектуалног јуришника титоизма, који је постао дисидент у својој земљи, заштићен евроатланским кишобраном, за кога су мета сви постојећи српски интереси, од Републике Српске до Косова и Метохије.

– Очигледно да би имао шта да ради, и да подсјећа свијет да је писац, јер га слабо ко чита, сада се поменути професор србофобије бави Милорадом Додиком. Њему то очигледно може да буде признање, без обзира што његове изјаве на мој рачун за добро упућене дјелују инфантилно, да не кажем глупаво. Не зато што је Филип Давид човјек од интегритета и реномеа, па да његове ријечи имају моралну тежину и код неистомишљеника, већ стога што је очигледно представник НАТО инквизиције – истакао је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да је он пријатељ Руске Федерације, као што су и Република Српска и српски народ, јер је то једна од ријетких земаља са којом имамо добро сарадњу без било каквог политичког условљавања.

– А то што спорни интелектуалац говори о мени, преко њему омиљених сарајевских медија, само потврђује да радим добру ствар за српски народ – закључио је предсједник Српске.

Подијели: