Срби не прихватају волунтаризам било кога са стране

18.08.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је вечерас да је Српска данас стабилна државна заједница људи који су спремни да се непоколебљиво боре за права Срба, изборена путем Дејтонског споразума и нису спремни да прихвате волунтаризам било кога ко долази са стране.

Додик је истакао да данас постоји странац – Нијемац, који покушава да се понаша окупаторски и мисли да је довољно што има вјетар у леђа од америчке администрације да Србима намеће законе, да пресуђује, да отима имовину, да отима Републику Српску и српски идентитет.

– То неће проћи и не може да прође и Република Српска је спремна да иде до краја! Има наивних међу нама који мисле да би, можда, с њима могло да се разговара. Међу њима сам био и ја некада давно, можда прије двадесетак година, када сам вјеровао у правичност западног свијета. Сада могу да кажем да су они потпуно навијачки /настројени/ и неправедни према Србима – изјавио је Додик новинарима у Козарској Дубици.

Он је истакао да је још 1998. године видио какве су њихове намјере – хтјели су да разграде и сруше Дејтонски споразум тако што ће промовисати дух Дејтона, а кроз то елиминацију права Републике Српске и на војску и на све оно што су отели, али нису промијенили Устав.

– Устав не познаје војску БиХ, СИПА, Обавјештајну службу, индиректне порезе, Суд и Тужилаштво, јавни телевизијски сервис ни регулаторну агенцију и много чега другог – навео је Додик.

Предсједник Српске оцијенио је да су овога пута погрешно искалкулисали.

– Морам да кажем, на страну мој лични проблем, то није нешто што би требало било кога да брине осим мене, али ја овдје као предсједник Републике морам да кажем да је то само припрема да би једног дана, ако сруше Милорада Додика и његову вољу да брани Српску, освануо закон тог истог Шмита којим је он рекао да су ријеке, шуме, језера, руде и све остало у власништву БиХ и развластио Републику Српску, која послије тога не би имала никаквог смисла – указао је Додик.

Додик је указао да би у том случају биле безнадежне жртве и страдања за слободу српског народа.

– Наставићемо да се боримо! Нико не треба да калкулише да овдје нема ентузијазма за борбу само смо, можда, помало научили неког искуства. Чекаћемо, нећемо повлачити прве потезе. Али, очекујемо потезе које ће неки повући – рекао је Додик.

Он је истакао да није човјек који не објашњава своју политику, али мисли да је ово вријеме када се мора мало заћутати и радити оно што се мисли да је најбоље, а да се не говори много.

Додик је подсјетио да искуства Срба са Нијемцима не треба описивати, будући да овај козарачки народ то веома добро зна јер је осјетио голготу страдања од Нијемаца и усташа.

Подијели: