Српска и Србија једна држава

10.05.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик вечерас је присуствовао манифестацији “10. вечери Републике Српске у Србији”, коју организује Завичајна заједница “Република Српска” из Суботице.

– Српска и Србија су једна држава, без обзира шта о томе мислили са Запада, јер у њој живи један српски народ. Ми нисмо никакви босански Срби, увијек смо Срби и никад нисмо дозволили да нас одвоје од Србије. Ми из Српске волимо Србију и никад нисмо урадили ништа против Србије – нагласио је Додик.

Додик је одао посебну захвалност предсједнику Србије Александру Вучићу због реализације пројеката у општинама широм Српске.

Додик је позвао окупљене да на изборима подрже листу око предсједника Србије Александра Вучића, те указао да су сви предсједници Србије увијек гајили братску љубав према Републици Српској, али да са Вучићем нема приче, него имају пројекти.

 

– Србија која има доста својих унутрашњих изазова, присутна је у Републици Српској и захвалан сам Вучићу, јер је у свим локалним заједницама у Српској, а има их 63, изградио неки објекат гд‌је је Србија помогла и значајно донирала или потпуно изградила вртиће, школе или неке комуналне објекте”, рекао је Додик.

Он је истакао да Срби из Републике Српске не дају на Србију, јер знају да је једино она њихов гарант.

Говорећи о Црној Гори, Додик је рекао да мало погађа то што се дешава након што је најављена подршка резолуцији о Сребреници у УН.

– Срби који живе у Црној Гори су наши. Они нису црногорски Срби, него су Срби. Нема ни хрватских Срба, него има Срба. А неки који нису спремни да бране наш народ до краја, увијек на крају закључе да су погријешили. То је болно за нас, али и сатисфакција. Нека се наљуте, али данас сам рекао да срам буде Црну Гору – рекао је Додик.

Ако ико треба да има ту резолуцију, каже Додик, онда је то Црна Гора, јер је Мило Ђукановић обезбјеђивао логистику за то што се десило у Сребреници.

 

Подијели: