Српска прихвата дејтонску БиХ а не антидејтонску коју покушавају да наметну поједини амбасадори

24.09.2023.

Република Српска је потписала и прихвата дејтонску БиХ, а не некакву антидејтонску какву покушавају да нам наметну поједини недобронамјерни амбасадори – написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом Инстаграм налогу.

https://www.instagram.com/reel/CxkIIW6NqhI/?igshid=MzRlODBiNWFlZA=

Додао је да је Република Српска потписала и прихвата дејтонску БиХ, а не некакву антидејтонску какву покушавају да нам наметну поједини недобронамјерни амбасадори.

– Та дејтонска БиХ подразумијева два ентитета и три конститутивна народа, Републику Српску са 49 одсто и Федерацију са 51 одсто територије. Тако је потписано и још увијек негдје имам наде да таква БиХ може да буде одржива – навео је Додик.

Додик је подсјетио да је током седмице на манифестацији Дани Српске у Србији нагласио да су Срби у Републици Српској и Србији један народ, једна нација, вјера и идентитет и да без обзира на границе и формалности не смијемо да се одрекнемо себе.

– Током недјеље присуствовао сам и освештању парохијског храма Покрова Пресвете Богородице у Лакташима, као и освештању Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Зворнику – навео је Додик.

Подијели: