Српска створена да буде независна, одлука о њеном формирању није била хир

28.02.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је вечерас у Београду да је Српска створена да буде независна и одлука о њеном стварању није била хир, него одговоран задатак који је морао бити испуњен како Срби не би изгубили све.

“Срби су знали и носили у себи страдања Јасеновца, Пребиловаца и других мјеста гдје смо изгубили нашу младост. Нисмо жељели да се то понови”, рекао је Додик обраћању на традиционалном пријему поводом обиљежавања Дана Републике Српске и 32 године од доношења њеног Устава.

Додик је истакао да Република Српска тада није била рефлекс, него историјска тежња Срба.

“Српска изазива многе и не да им мира. Многи су љути што постојимо, а ми поносни живимо наш живот слободе који се зове Република”, поручио је Додик.

Он је нагласио да је Република Српска дефинитивно држава, која само нема столицу у УН, јер јој је нису дали.

Додик је истакао да су Срби одговоран народ, привржен историји, те напоменуо да се треба сјетити оних који су ту били приликом оснивања Републике Српске, попут првог предсједника Радована Караџића, првог предсједника Народне скупштине Момчила Крајишника, као и потпредсједника Биљане Плавшић и Николе Кољевића.

Он је напоменуо да не треба заборавити и оне који су данас у казаматима, попут Караџића и генерала Ратка Младића, чији син Дарко Младић вечерас присуствује овом пријему.

Подијели: