С дубоким поштовањем и пијететом присјећамо се свих палих бораца Републике Српске

08.11.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку предсједнику Борачке организације Републике Српске Радану Остојићу, свим демобилисаним борцима, ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца поводом крсне славе – Митровдана.

– У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом обиљежавања Митровдана – крсне славе Борачке организације Републике Српске. На овај дан с дубоким поштовањем и пијететом присјећамо се свих палих бораца Републике Српске који су, вођени чашћу, храброшћу и родољубљем, дали своје животе и дијелове свог тијела у њене темеље – наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Истиче да слободу и мир коју данас уживамо дугујемо њима, њиховом херојству и жртви коју су поднијели у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.

– Због тога им дугујемо вјечну захвалност, те њихова страдања и жртве никада не смију бити заборављене. Дужност свих нас је да чувамо и јачамо Републику Српску и радимо на побољшању положаја бораца, породица погинулих бораца и ратних војних инвалида. Још једном вам упућујем најискреније честитке и желим да крсну славу прославите у добром здрављу, миру и заједништву – додаје се у честитки предсједника Републике Српске.

Подијели: