У Српској не живе ничији поданици већ народ који је брани од агресије

19.08.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да у Републици Српској не живе ничији поданици, већ народ који је брани од агресије нелегалног и лажног високог представника Кристијана Шмита и било којих других непријатеља.

– То што народ брани мене и руководство Републике Српске и подржава све наше одлуке говори да управо притисак нелегитимног високог представника Шмита и његових западних сателита доводи до јачање родољубља код нашег народа у Републици Српској – навео је је Додик у ауторском тексту у Политици.

Додик је, осврћући се на текст Бошка Јакшића објављен јуче у Политици под називом “Додиков вечити рат”, нагласио да се у том тексту “познатог дугогодишњег дежурног промотера западне политике у Србији и региону”, видјело да страсти од човјека чине права чуда, те да Јакшићу о политици, бар у Републици Српској и БиХ измиче вјеродостојна слика, односно истина, као и до сада.

– По свом старом обичају овај прозападни промотер у свом тексту страствено велича све оно што долази са Запада и са нескривеним задовољством најављује да ми пријети казна од пет година затвора и забрана обављања политичке функције, због оптужнице Тужилаштва БиХ која је подигнута против мене и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића, због неизвршавања одлуке Кристијана Шмита, нелегалног, нелигитимног колонијалисте и међународног узурпатора, лажног високог представника чије именовање није потврђено Резолуцијом Савјета безбједности УН, који је и инспиратор ове оптужнице код Тужилаштва БиХ – навео је Додик.

Додик је подсјетио да је Народна скупштина Републике Српске усвојила 27. јуна Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ који предвиђа да се одлуке тог суда неће примјењивати и извршавати на територији Републике Српске док Парламентарна скупштина БиХ не донесе закон о овом суду.

– Писанија Бошка Јакшића, доајена промовисања западне политике у нашемрегиону, показује управо оно да страст од човјека чини права чуда. Тако код Јакшића, који је очигледно притиснут мрзилачком страшћу према свима који било шта приговоре западној политици и њеним представницима, очигледно да су његова прозападна осјећања надвладала способност реалног просуђивања, што се види и из његовог поменутог текста у Политици. А тамо гдје је блокирана способност просуђивања, широке су могућности за владавину илузија и заслијепљеност којим врви његов текст – додао је Додик.

Нема сумње, истиче Додик да се код Јакшића, у страственој одбрани свега што долази са Запада и што чине западни представници, удомила опасна некритичност.

– Код њега је истина жртвована јер је непожељна, и што је потпуно накарадно изложена подсмијеху, као у примјеру огромне подршке коју добијам од амбасадора и генералних конзула али и велике веђине српског народа, па ивеликог фимског редитеља Емира Кустурице у Републици Српској – наводи Додик.

Према Додиковим ријечима, очигледно да за Бошка Јакшића, западног промотера који се ставио на страну нелегалног колонијалисте и узурпатора Кристијана Шмита и његових суфлера, истина није пожељна док је покушава извгрнути подсмјеху.

– Виталност тог његовог примитивизма је очигледна и у његовој колумни гдје је остао досљедан у одбрани нелегитимног високог представника Шмита,који у улози колонијалисте народ у Републици Српској доживљава као поданике – навео је Додик.

Међутим, поручује Додик, у Републици Српској не живе ничији поданици, већ народ који је брани од агресије нелегалног и лажног високог представника Шмита и било којих других непријатеља.

 

Подијели: