У Центру за обуку МУП-а у Залужанима отворене нове просторије Полицијске академије

21.11.2022.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић и министар унутрашњих послова Драган Лукач отворили су данас нове просторије Полицијске академије у Центру за обуку МУП-а у Залужанима – наставну зграду и интернат са амфитеатром.

Објекат наставне зграде има четири кабинета капацитета по 30 мјеста, конференцијску салу капацитета 50 мјеста, библиотеку са читаоницом, девет учионица и канцеларије за наставно особље.

Укупан капацитет интерната је 125 соба са 500 кревета. Собе су распоређене у два крила на четири етаже, а свака соба има купатило и опремљене су за смјештај по четири кадета.

Амфитеатар је смјештен у централном дијелу објекта интерната и капацитета је 500 столица. Опремљен је потребним наставним средствима и училима неопходним за извођење наставе.

Отворен је и објекат Центра за обуку првенствено намијењен за смјештај припадника Жандармерије и САЈ-а, за вријеме похађања обука у Центру за обуку.

Подијели: