U Centru za obuku MUP-a u Zalužanima otvorene nove prostorije Policijske akademije

21.11.2022.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač otvorili su danas nove prostorije Policijske akademije u Centru za obuku MUP-a u Zalužanima – nastavnu zgradu i internat sa amfiteatrom.

Objekat nastavne zgrade ima četiri kabineta kapaciteta po 30 mjesta, konferencijsku salu kapaciteta 50 mjesta, biblioteku sa čitaonicom, devet učionica i kancelarije za nastavno osoblje.

Ukupan kapacitet internata je 125 soba sa 500 kreveta. Sobe su raspoređene u dva krila na četiri etaže, a svaka soba ima kupatilo i opremljene su za smještaj po četiri kadeta.

Amfiteatar je smješten u centralnom dijelu objekta internata i kapaciteta je 500 stolica. Opremljen je potrebnim nastavnim sredstvima i učilima neophodnim za izvođenje nastave.

Otvoren je i objekat Centra za obuku prvenstveno namijenjen za smještaj pripadnika Žandarmerije i SAJ-a, za vrijeme pohađanja obuka u Centru za obuku.

Podijeli: