Хаос у БиХ до којег су довели странци и разне сподобе “тројке” довешће до коначног разлаза државне заједнице БиХ

14.11.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да хаос у који су странци довели БиХ сваким даном доприноси раздору између два ентитета и три конститутивна народа, док једног дана коначно не доведу до потпуног разлаза и саме државне заједнице БиХ.

– Да у тој међународној заједници неко заиста има добре намјере, пустили би нас да се договоримо и престали би да праве овакву штету, јер због њиховог негативног интервенционизма, нажалост, испашта обични народ – нагласио је Додик.

Он је рекао за Срну да нема веће срамоте за Федерацију БиХ од оне коју им је у протеклом времену направила “тројка”, јер су захваљујући њима и њиховој политици на површину испливале разне сподобе које су за кратко вријеме направиле додатни хаос у протекторату званом БиХ.

– Врхунац њиховог катастрофалног кадровања је избор сподобе и смутљивца Раме Исака за министра унутрашњих послова. Не радује ме што у ФБиХ влада хаос, јер тај хаос иде само на штету обичног народа који није крив што има неспособне политичаре који их представљају. Али, сва та дешавања најбоље показују какав неред праве странци, постављајући/смјењујући оне који ће извршавати оно што они траже, па се ту нађу и разне будале и ликови недорасли да буду ни предсједници мјесне заједнице – истакао је Додик.

Он је оцијенио да “у свакој нормалној земљи ова будала која глуми министра унутрашњих послова, за пријетње које износи и притисак који врши на правосуђе, као и за злоупотребу положаја, која се види и из авиона, а која је и документована, била би санкционисана и лежала би тамо гдје би сад да уређује и гдје јој је и мјесто – у затвору”.

– Скандалозно, трагично и тужно је сазнање да постоје информације да се у фирме на подручју ФБиХ именују осумњичени за ратне злочине над Србима. То говори, између низа других примјера, какав однос у том ентитету имају према Србима, а и чију подршку имају за то – навео је предсједник Српске.

На питање Срне да прокоментароше посљедње иступе Дениса Бећировића којима директно удара на Дејтонски мировни споразум, Републику Српску и њене институције, Додик је додао да Бећировић нема никакве шансе да у реалности уради било шта од онога што прича, нити потенцијала да направи било шта осим штете за БиХ.

– Његова острашћеност према Српској и њеним представницима израз је немоћи, као и сва та прича о санкцијама, које стално призива и преузима заслуге за такво лобирање. Јасно је да је тај надобудни, препотентни лик, радикалних увјерења, озбиљан проблем за БиХ, а то све више показује и својим опасним активностима, које подривају Дејтонски споразум и нарушавају сарадњу међу народима. Бећировић није нити може бити најмања опасност за Републику Српску, јер је он један од исфрустриранх ликова који умишљају – “БиХ то сам ја”. Напротив, захваљујући њему и његовој реторици Републике Српске је све више, а БиХ све мање. Легалисто, прочитај Устав, мани се ћорава посла – поручио је Додик Бећировићу.

Предсједник Српске је нагласио да постоје закони, који су изнад његових исламистичких тежњи, који ће му јасно рећи да узалуд сања снове о унитарној БиХ.

– Радикалне структуре које постоје у Федерацији и муслимански политичари који то подржавају, а то што у јавности негирају њихово постојање, озбиљан је проблем и за цјелокупно становништво у Федерацију, али и регију и свијет. Ако се настави ћутање о томе и ако се ове тврдње додатно не испитају, сви би се о јаду могли забавити кад међународна заједница касно увиди озбиљност овог проблема – указао је Додик.

Подијели: