Хајку на Данила Вучића покренули непријатељи Српске

13.01.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да пласирање лажних вијести и хајка која је покренута из Сарајева и дијела међународне заједнице због присуства сина предсједника Србије Данила Вучића обиљежавању Дана Републике, јасна је порука да није пожељно славити и радовати се Дану Републике Српске.

– Мој одговор на такве поруке је јасан – Дан Републике се славио и славиће се, и љепше и величанственије, а они могу да лажу, измишљају и раде шта год желе. Сада им смета присуство младића, патриоте, обиљежавању Дана Републике, као што им је сметао и његов отац, предсједник Србије Александар Вучић када је био у посјети Поточарима, па су га каменовали – рекао је Додик за Тањуг.

Он је оцијенио да “није важно ни гдје сте, ни шта радите, важно је само да сте Србин, да волите своје, поштујете туђе, и одмах сте сметња и појединим амбасадама и радикалном дијелу политичког Сарајева који гаји мржњу према Републици Српској и њеним пријатељима и поштоваоцима”.

– То само наводи на закључак, да код њих, које је очигледно мржња, узела под своје, још није усахнуо “ратнички неопримитивизам” – истакао је Додик и додао да то довољно говори у каквој земљи живимо и гдје би били да није Републике Српске.

Додик је рекао да оно што је незамисливо у нормалним земљама, у заједничким институцијама БиХ је очигледно нормално да у медијима освану повјерљиви подаци у вези са посјетом и припадницима обезбјеђења Данила Вучића Републици Српској, односно БиХ.

– Шта су жељели – да га поставе као мету и да га неко убије само зато што је дошао на обиљежавање Дана Републике на које годинама долази!? Да ли је проблем бити са својим народом, радовати се рођендану Републике Српске, обићи гробља српских мученика, разговарати са породицама погинулих српских бораца? – упитао је Додик.

Он је поручио да таква непрофесионалност безбједносних агенција и свих заједничких институција која је исказана из најгорих побуда – мржње према Републици Српској и свему што је српско, никада више неће бити толерисана.

– Политичко Сарајево мора једном да схвати да је БиХ састављена од два ентитета и да овдје живе три конститутивна народа која имају иста права. Само тако можемо ићи даље, а овакве хајке и мржња коју испољавају поједини званичници и медији у Сарајеву, неће више пролазити – поручио је Додик.

Сарајевски медији објавили су допис Амбасаде Србије у БиХ упућен Министарству иностраних послова у Савету министара којим их службено обавјештава да ће Данило Вучић, син предсједника Србије, боравити у БиХ.

У том документу наведена су, између осталог, и имена припадника Министарства унутрашњих послова Србије која су била у пратњи сина предсједника Србије као штићене личности.

Подијели: