Часопис “Аргументи” представља незаобилазно штиво

13.02.2024.

У Бањалуци је данас промовисан 50. јубиларни број и обиљежено 18 година постојања научног часописа за друштвена и политичка питања “Аргументи”.

Промоцији су, између осталих, присуствовали предсједник Српске Милорад Додик и амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов.

Додик је уочи промоције рекао новинарима да је часопис из године у годину све бољи, те да факти из њега помажу функционерима у аргументовању својих ставова, па и доношењу одлука.

Додик је честитао редакцији овог часописа, који је све бољи и бољи, вриједан јубилеј, наводећи да његово излажење никад није каснило.

– Имам све бројеве овог часописа и занимају ме достигнућа у савременим токовима, промишљања у политици, друштвеној збиљи, социјалним и другим питањима, међународним и геостратешким. Све то се може наћи у овом часопису у коме су посебно снажне опсервације које се односе на историјске аспекте одређених тема, идеја, конституисања народа и много чега – рекао је Додик.

Истакао је да “Аргументи” представљају данас незаобилазно штиво на том плану, поготово за научнике, политикологе и сличне”, рекао је Додик.

Он је додао да је важно што се овај часопис појављује и на руском говорном подручју, те да постоје намјере да он буде и на кинеском и другим важним језицима.

Подијели: