Честитка поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе: Вријеме да јединство демонстрирамо у миру

15.09.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

– Данас Република Српска и Србија заједнички обиљежавају Дан српског јединства, слободе и националне заставе, празник који симболизује нашу вјечну тежњу за слободом и очувањем јединственог националног идентитета. Наше национално јединство исказивало се и развијало најчешће у најтежим условима, у ратовима у којима су наши преци давали животе, бранећи слободу нашег народа – навео је Додик.

Предсједник Српске је поручио да је “дошло вријеме да јединство демонстрирамо у миру, у вољи, градећи мостове и путеве који ће нас повезивати и једне с другима, али и са другим народима и цивилизацијама”.

– Дошло је вријеме да се уједињујемо око вриједности које ће обезбиједити да нас је више на овој земљи, и то не да би пријетили другима, већ да би доприносли развоју своје, али и других држава у којима живимо – истакао је Додик.

Додик је навео да је Србима, као и другим народима, важан напредак, добар животни стандард и перспективна будућност, али да добро знају да свега тога нема без живота у слободи.

Додик је поручио да слободу не можемо мијењати ни за шта, јер ако останемо без слободе, остали смо без свега, истичући да слободу нису мијењали ни они у чију славу је овај празник успостављен.

– Цијелом српском народу ма гдје се налазио честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе, са жељом да се српска тробојка вјечно вијори – истакао је предсједник Републике Српске.

Подијели: