Честитка поводом 45 година успјешног рада и постојања Медицинског факултета

15.11.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку декану Медицинског факултета у Бањалуци проф. др Ранку Шкрбићу поводом 45 година успјешног рада и постојања факултета.

– Велико ми је задовољство да Вама лично, професорима, студентима и свима који чине тим Медицинског факултета Универзитета у Бањaлуци, најискреније честитам 45 година успјешног рада и постојања – истиче Додик.

Како се у честитки истиче, кроз све ове године посвећен образовању, истраживању и непрекидном напретку у медицинској науци, факултет је произвео не само изузетне стручњаке и љекаре, већ и допринио научном и медицинском истраживању.

– Од најсавременије опреме у учионицама до посвећених професора и стручног особља, Медицински факултет у Бањалуци се истиче као препознатљива високообразовна институција. Желим изразити дубоко поштовање свим професорима који су са страшћу преносили своје знање на будуће генерације медицинских стручњака. Честитам и свим студентима који су преузели изазове овог захтјевног пута образовања за једну од најхуманијих дјелатности – додаје Додик.

Каже, да ова годишњица треба да буде прилика за размишљање о постигнућима и заједничкоj радости у успjесима.

– Надам се да ће Медицински факултет у Бањалуци наставити, са још већим успјехом, обогаћујући свијет здравства квалитетним стручњацима и истраживањем, одговорити на све изазове модерне медицине, а самим тим и укупном напретку здравственог система Републике Српске – наводи се у честитки предсједника Српске.

Подијели: