Шмиту не може да помогне ни самоорганизована група амбасадора у Сарајеву

22.09.2023.

Кристијану Шмиту не може да помогне ни самоорганизована група амбасадора у Сарајеву, која се назива ПИК. Једино што може да му помогне је да покаже релевантну одлуку Савјета безбједности УН-а о свом именовању, поручио је данас предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је истакао да је крајње вријеме да амбасадори унесу реалност у одлучивање и дјеловање у БиХ, а не да се баве искључиво помагањем и спасавањем Шмита, који, како је рекао, није легитимно изабран у Савјету безбједности УН и који својим дјеловањем наноси несагледиву штету и зауставља европски пут БиХ.

– Шмит је постао колатерална штета појединих фрустрираних амбасадора, као што је онај /амерички амбасадор/ Мајкл Марфи, па су се сад сјетили да га спасавају као “доброг војника Швејка” – истакао је Додик.

Он је нагласио да веома добро зна да чита шта пише у Дејтонском мировном споразуму и нема потрeбе да га било ко позива на поштовање овог споразума.

– Нити некомe треба да вјерујем на ријеч шта тамо пише, поготово не неким амбасадорима који су показали веома лоше намјере према Републици Српској – поручио је Додик.

Подијели: