Јединство Српске и Србије – гарант напретка

19.02.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да су Република Српска и Србија у свему су заједно, да је њихово јединство гарант напретка и да се види на сваком кораку, у свим заједничким пројектима, као и у вриједностима које дијеле.

– То смо показали и у седмици иза нас у којој је и Република Српска на посебан начин обиљежила Дан државности Србије, ватрометом у Бањалуци и освјетљавањем Палате у бојама српске заставе, и показала важност овог датума”, написао је Додик на Инстаграму.

Каже да је то једнако празник и за Србе у Републици Српској.

– Република Српска прославља 9. јануар, али и Дан државности Србије, 15. фебруар, као и наш заједнички празник 15. септембар, Дан српског јединства, слободе и националне заставе – истиче Додик.

Додик је нагласио да је Српска поносна на свој тим спасилаца који се вратио из Турске те да је он одлучио да сваки члан тима буде награђен са по 5.000 КМ за изузетну хуманост и храброст коју су показали, али и патриотизам према Републици, представљајући је у најбољем свјетлу у мисији спасавања и помоћи настрадалима у земљотресу.

– Такође, донијели смо одлуку да пошаљемо конвој од десет шлепера помоћи народу Турске и Сирије – подсјетио је Додик.

Каже да се протекле седмице састао са амбасадором Словачке у БиХ Романом Хлобеном, којем је пожелио добродошлицу у Републику Српску и успјешан мандат, а разговарао је и са амбасадором Аустрије Урлике Хартман.

Подијели: