Не желимо да живимо с онима који нас називају геноцидним

18.04.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је на митингу “Српска те зове” да српски народ не може да живи у истој земљи с онима који покушавају да га прогласе геноцидним.

– У име Републике Српске желим да свим страдалим изразим посебан пијетет и њиховим породицама саучешће. То је био злочин на крају рата, након замора и мржње, али није био геноцид – поручио је Додик.

Додик је рекао да ће комплетно руководство Републике Српске, на дан кад се у Генералној скупштини УН буде одлучивало о резолуцији у Сребреници, читав дан провести у Сребреници.

Он је истакао да злочине над 3.500 Срба са подручја сребреничке регије нико осим српског народа не спомиње и не примјећује и да су то злочини без казне, док истовремено покушавају даих прогласе генодидним народом.

– Немојте то да радите, јер то не доприноси животу у БиХ. Ово нас неће спојити, ово нас трајно раздаваја и не желимо да живимо с вама који кажете за српски народ да је геноцидан. Не желимо да живимо с вама и нећемо бити с вама у истој држави – истакао је Додик.

Он је рекао да су се на митингу у Бањалуци окупили људи од Требиња до Новог Града како би поручили да не прихватају етикету геноцидног народа, преноси РТРС.

– Република Српска није инат, Република Српска је слобода – нагласио је Додик, додајући да су Срби државотворан народ.

Подијели: