“Моје присуство БРИКС-у представља велику част за Српску”

23.10.2024.

Реченица министра спољних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића, у којој наводи да је моје присуство “фиктивно” још једном показује његово непознавање међународних односа и дипломатије, али и лијепог понашања некога кога се налази на тако високој функцији, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Морам Вас упознати, пошто сте неинформисани, да су ме организатори позвали као предсједника Републике Српске, заједно са највећим свјетским лидерима, међу којима су, између осталих, предсједници НР Кине, Турске, Египта, Уједињених Арапских Емирата и премијер Индије – наводи Додик на друштвеној мрежи Икс.

Како Додик наводи, о самом значају Самита говори и и чињеница да на њему учествује и генерални секретар Уједињених нација.

– Скренућу Вам пажњу да БРИКС представља мировну асоцијацију која буди наду да ће свијет бити праведнији, пун поштовања, гдје се земље понашају суверено и без наметања својих захтјева другима. Моје присуство на Самиту БРИКС-а у Казању представља велику част за Републику Српску – наводи Додик у свом одговору Конаковићу.

Подијели: