Разговори са учесницима Самита БРИКС-а о актуелној ситуацији и Српској

24.10.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик захвалио је руском предсједнику Владимиру Путину на позиву да учествује на пријему који је организовао за лидере и учеснике Самита БРИКС-а, на којем је имао прилику да разговара са важним људима о актуелној ситуацији и о Републици Српској.

– Имао сам прилику да разговарам са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом и генералним секретаром Уједињених нација Антонијом Гутересом. Драго ми је што сам имао прилику да се поздравим са многим делегацијама од Боливије до Далеког истока – рекао је Додик РТРС-у и Срни.

Он је додао да га данас очекује састанак са руским предсједником Владимиром Путином са којим ће разговарати о сарадњи Српске и Русије и о Самиту БРИКС-а, као и састанци са представницима одређених руских компанија.

– Самит БРИКС-а шаље поруку мира. Ово није милитантан скуп, већ скуп мира и сарадње. Сама идеја БРИКС-а јесте у томе да суверене државе, народи и нације сарађују без икаквих оптерећења и настојања да им се наметне било шта – закључио је Додик.

БРИКС је окупио политичке представнике 36 земаља, међу којима је делегација Републике Српске коју предводи предсједник Додик.

Репубика Српска на Самиту БРИКС-а учествује као посматрач.

Подијели: