Србија је матична земља свим Србима

13.12.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Србија матична земља свим Србима и да је предсједник Србије Александар Вучић остварио да она буде моћна и јака.

Додик је истакао да је Српска заинтересована за јаку Србију, која је за њу инспирација и снага.

“Не можете народу забранити нешто тако снажно, а то је љубав према Србији”, рекао је Додик.

Додик је истакао да је Вучић први српски предсједник који је успоставио конкретне видове сарадње и помоћи Републици Српској.

Он је за Телевизију “Хепи” подсјетио да Србија новчано помаже општине, изграђене су бројне школе, вртић и и други објекти.

Додик је нагласио да је Србија данас истовремено и снажна, али и најдемократскија земља.

“Имате људе који константно раде и причају против Србије, а које финансира Запад, с циљем да направе Србију нестабилном, јер им не одговара када је стабилна и јака”, рекао је Додик и додао да је историја пуна примјера да су окретали Србе на Србе и тада је земља била нестабилна.

Додик је истакао да данас није тако, а то Западу смета и не желе то да гледају.

“Не могу издајници код Срба пролазити. Зато ћу изаћи на изборе у Србији и гласаћу за СНС, из простог разлога што сматрам да је то најбоље што Србија има. Било би добро да СНС има и републичку и локалну власт, јер видимо да се Србија стално гради. Ту је Београд на води, нова жељезничка станица, ауто-путеви и други велики пројекти. Политичари се мјере по ономе што остане иза њих”, рекао је Додик.

Подијели: