Они који Сребреницу користе као оружје на изборима, никада ништа добро неће донијети

15.12.2023.

У посљедње вријеме често чујемо да поједини опозиционари у Србији злонамјернo користе ријеч “геноцид” у Срeбреници као изборно оружје. Јасно је да се тамо није десио геноцид, без обзира на политички мотивисане одлуке разних судова, и то знамо сви овдје у Републици Српској – навео је предсједник Српске Милорад Додик.

Додик је навео да су то потврдили и неки државници у региону, историчари, правници, научници, разни стручњаци и највећи ауторитети, али, упркос томе, та врста приче се стално покушава задржати на насилан начин.

– Они који су се у Србији залагали за доношење резолуције о Сребреници сада понављају причу о наводном геноциду, желећи на тај начин да се додворе страним амбасадама, рачунајући да ће им они помоћи да побиједе на предстојећим изборима и да их доведу на власт. Та њихова прича је чиста манипулација и иксривљaвање истине, а директно је усмјерена против виталних интереса српског народа. Једино што им могу поручити јесте – далеко им лијепа кућа – навео је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик пита је да ли су сe ти који спомињу наводни геноцид у Сребреници икада сјетили српских жртава страдалих у Одбрамбено-отаџбинскoм рату, свирепог убиства дјечака Слободана Стојановића, мајке Добрине Продановић, чија је фотографија с лобањом убијеног сина обишла свијет, да ли су посјетили Војничко гробље у Сокоцу.

– Увјерен сам да народ у Србији зна да они који Сребреницу користе као оружје на изборима никада ништа добро неће донијети ни њима ни Србији и зато сам убијеђен да ће глас дати онима који штите права српског народа и залажу се за очување њихових виталних национaлних интереса – истакао је Додик.

Подијели: