Озбиљно подаништво бошњачких тужилаца и српских полтрона

18.09.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је процес који се води против њега озбиљно подаништво бошњачких тужилаца и српских полтрона спремних да извршавају политичке налоге, те да та монтажа иде на штету БиХ.

“Ова монтажа је на штету БиХ, са оваквом фарсом, неуставним Судом и тужилаштвом. Потпуно је бесмислено да сједим овдје”, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Сарајеву послије рочишта.

Додик је рекао да ни он нити Милош Лукић у овом случају немају никакав проблем, већ Суд и Тужилаштво и то озбиљан, који није само политички, већ и правни и људски.

“Не кршим ја закон, већ они, какви су то тужиоци”, упитао је Додик.

Он је истакао да је веома јасно да је у овом случају Кристијан Шмит да манифестаује силу са неким амбасадама предложио неки акт, нагласивши да чак и ако је легалан нема право да се мијеша у законодавни поступак и не може да наметне закон нити га заустави.

“Све се то овдје дешава, тужилаштво измишља параду проводећи сате у бесмислу који се зове процес”, каже Додик.

Он је додао да је то у почетку било политички мотивисано, те да је и данас потврђено да није усаглашено са Анексом 10 који каже да високог представника бирају потписнице Дејтонског споразума, а тога нема.

Додик је рекао да нема потребу да се брани, јер је давно одбрањен чињеницом да му народ даје подршку на изборима.

Истакао је и да ће на овим изборима добити 70 одсто градова и општина у Републици Српској и упитао како мисле да иду против народне воље.

“Закон крши Шмит, а поредак БиХ Тужилаштво и тужиоци поданици. Тужиоци морају имати достојанство, а да бране интерес странаца у властитој земљи то могу само они који немају карактера”, рекао је Додик.

Подијели: