Амерички амбасадор да се престане понашати као предсједник партије

10.03.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је БиХ прихватила агреман америчког амбасадора у најбољој вјери да ће се он бавити својим, а не послом легално бираних политичара у БиХ.

– Амбасадор Мајкл Марфи мора да престане да се понаша као предсједник политичке партије у БиХ или адвокат исламске заједнице. Он је представник САД и позивам га да се коначно почне тако понашати, јер свачије стрпљење има крај – рекао је Додик одговарајући на питање Срне да прокоментарише саопштење Амбасада САД у БиХ у којем су најављено усвајање закона о НВО и уврштавања клевете и увреде у Кривични закон Републике Српске назвали недемократским.

Додик је истакао да закони које Република Српска намјерава да усвоји не тичу се САД и постоје у најразвијенијим демократским државама, а један ће Република Српска чак да препише из САД.

– Али, изгледа да је управо тај закон изван САД највећи проблем за Американце јер би коначно сви знали гдје завршава америчка вишемилионска тзв. помоћ цивилном друштву. Ако Америка жели да зна од чега се финансирају организације цивилног друштва у својој држави, зашто не може да схвати да и ми желимо исто – рекао је Додик.

Он је нагласио да не знам о каквом филму Марфи говори кад каже да му зна крај, упитавши да није можда онај из Хаџифејзовићевог дневника?

(Срна)

Подијели: