Антиколонијална борба кључ будућности српског народа

27.05.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је антиколонијална борба кључ будућности српског народа.

“Ако се не ослободимо колонијалне управе овдје, ми нећемо имати могућност да у деценијама које долазе креирамо ниједно повољно рјешење за Србе и Српску, па ни за Србију и читав српски народ”, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је рекао да то није нешто што је научио у Москви, коју је посјетио ове седмице, него да то зна одавно и најавио да ће до краја године посјетити десетак пријатељских земаља и пред крај године Кину.

“Борба против колонијализма, без обзира колико била понекима и смијешна, данас је једно од најважнијих питања које ми треба да ријешимо”, истакао је Додик.

Он је рекао да српски народ не смије дочекати ново вријеме под колонијама странаца јер би то значило да ће у будућности имати катастрофалне позиције које ће овај народ довести до његовог нестанка.

“То је борба против колонијалне управе коју промовишу канцеларије америчке и британске амбасаде овдје, а које прати сатрапи већине других европских земаља које не смију да се побуне. Допустили су да им Европом руководе (амерички предсједник Џозеф) Бајден и (украјински предсједник Владимир) Зеленски. Ту Европу који они нама нуде је веома тешко прихватити”, рекао је Додик.

Он је указао на то да би се радо састао са свима, али на Западу то не желе.

“На Западу кажу да неће да разговарају са нама, а ако ја разговарам с неким другим то за њих није фино, него нам намећу рјешења”, рекао је Додик.

Да ли Европљани или САД желе и даље са Српском да се држе затворене приче – то је њихов проблем, поручио је Додик.

Он је рекао да је питање Српске снажно интернационализовано јер Српска скреће пажњу на свој немогући положај који су креирали Западњаци доводећи неимонованог странца који хоће да намеће законе и отима њену имовину.

“Уколико се Српска суочи са било каквим наметањем рјешења у вези с имовином, Срска ће истог дана одржати сједницу Народне скупштине, коју су они заказали, и донијети одлуку о свом статусу. То разумију наши пријатељи”, рекао је Додик.

Додик је поручио да је то антиколонијална борба и да сваки Србин и сваки човјек из Републике Српске мора да постане уставобранитељ у смислу одбране позиције и права Српске.

Подијели: