АНУРС била и остала огранак знања, умјетности и културе

20.10.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку предсједнику Академије наука и умјетности Републике Српске академику Рајку Кузмановићу поводом 30 година успјешног рада и постојања Академије.

– Велико ми је задовољство да Вама лично, академицима, сарадницима и запосленима Академије наука и умјетности Републике Српске, најискреније честитам 30 година успјешног рада и постојања. Данас обиљежавамо трећу деценију рада Академије наука и умјетности Српске, три деценије у којима смо свједоци научних достигнућа, културног богатства и највиших облика стваралачке снаге – истакао је Додик.

Додик је напоменуо да је “Академија Републике Српске, од свог оснивања, била и остала огранак знања, умјетности и културе, темељена на дубоким историјским корјенима и традицији”.

– Иако се данас сјећамо 30 година постојања Академије, не смијемо заборавити да је задатак свих нас да наставимо да обогаћујемо и чувамо нашу културну и научну баштину и да је пренесемо будућим генерацијама. Увјерен сам да ћете и у наредним деценијама са још већим успјехом радити на развоју и афирмацији ове научне установе, а самим тим да, вашим знањем и искуством, доприносите укупном напретку и развоју Српске. Хвала вам на вашем труду и посвећености и на свему што чините за развој науке и умјетности у нашој Републици Српској – поручио је Додик.

Подијели: