Бака Јока мајка херој

11.11.2022.

Новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је саучешће породици преминуле Јоке Миловановић, мајке три погинула борца Војске Републике Српске, нагласивши да је њеном смрћу Српска изгубила мајку хероја.

– Са великом тугом примио сам вијест о смрти баке Јоке која је за Републику Српску дала оно што је најдраже и најважније за сваког родитеља – три сина, три српска борца Миодрага, Трипуна и Ђоју, а након Одбрамбено-отаџбинског рата сахранила је и четвртог сина. Њено срце више није издржало сву патњу и мајчински бол – нагласио је Додик.

Навео је да је обавеза свих у Републици Српској да никад не забораве баку Јоку, жену великог и храброг срца која је упркос свим трагедијама и жртви коју је поднијела имала снаге да живи, да се бори и свима пружи топлу руку добродошлице.

– Примите изразе мог дубоког саосјећања у вашој боли, јер одлазак баке Јоке је губитак и за све нас који смо је познавали, као и све искрене и добронамјерне људе – поручио је Додик у честитки.

У Лопарама је јутрос у 90. години преминула Јока Миловановић, мајка три погинула борца Војске Републике Српске, Миодрага, Трипуна и Ђоје.

Бака Јока биће сахрањена сутра у 13.00 часова на породичном гробљу у Миросавцима у општини Лопаре.

Подијели: