Београд уз све општине у Српској

01.12.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се данас у Београду са предсједником Привременог органа овог града Александром Шапићем.

Додик каже да се све гледа кроз призму односа према Српској.

– У Србији имамо патриотске снаге које су предвођене предсједником Србије Александром Вучићем, које су увијек показале добар однос према Српској. И сматрамо да је сасвим природно да политички подржимо те политичке опције. С друге стране, имате оне који покушавају да девастирају Српску, сматрајући да не треба да постоји. То су наши противници – каже Додик.

Истиче да је дошао да подржи Шапића и његов тим да и у овим изборима који долазе “добије подршку и већину у Београду и да настави свој добар посао”.

– Позивам све оне који су на било који начин везани за Републику Срспку подрже његов тим и њега у напорима да настави свој посао који је радио успјешан посао и до сада – казао је СДодик након састанка.

Београд помаже у изградњи Градске куће у Сокоцу са пола милиона марака

Град Београд ће са 30 милиона динара (пола милиона КМ) помоћи изградњу Градске куће у Сокоцу. Потписан је и протокол о донацији, истакао је Александар Шапић, предсједник Привременог органа града Београда, након састанка у Београду са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и начелником Сокоца Милованом Бјелицом.

Влада Србије се током ове године обавезала да ће значајно помоћи изградњи Градске куће у Сокоцу.

– Током свих ових година сарадње са предсједником Србије Александром Вучићем и градоначелником Александром Шапићем увијек је било питање према Српској – шта треба помоћи. Не јер смо ми у стању социјалне потребе него питање људи, српског народа, браће. Зато сам захвалан за помоћ за Градску кућу, коју ћемо заједно градити Србија, Београд и Република Српска и Соколац – каже Додик.

Додаје да је општина Соколац важна за цијели српски народ.

Подијели: