Беспослен мозак ђавоље игралиште

28.01.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је беспослен мозак ђавоље игралиште и да у духу те старе изреке види и усвојену декларацију о забрани дизања три прста у Кантону Сарајево.

Додик је рекао да не зна да ли да се смије или забрине због наставка притиска на обесмишљавање и поништавање свега српског у БиХ.

“Сљедеће што би им могло пасти на памет је забрана љубљења по три пута или забрана да се крстимо са три прста. Како су кренули ништа ме не би изненадило. Знајући новију историју овог простора не бих потцјењивао утицај ове декларације на муслимане у БиХ, јер и све зло у БиХ почело је нападом на српску заставу и српског свата у Сарајеву. Дакле, нападом на симболе и традицију Срба”, нагласио је Додик.

Он је подсјетио и да је дизање три прста дио те традиције.

Скупштина Кантона Сарајево једногласно је данас, на приједлог Клуба СДА, усвојила декларацију којом се најоштрије осуђује дизања три прста испред заједничких институција.

Федерални медији објавили су јуче фотографију на којој је новоименовани министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић пред зградом заједничких институција у Сарајеву подигао три прста, након чега је услиједила и декларација.

Подијели: